4 redenen voor het gebruik van een zakelijke VPN

Nu we op afstand werken en kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen, zijn veel beveiligingsexperts van mening dat dit een zakelijke VPN absolute noodzaak is. Dus wat is zakelijke VPN en waarom is het nuttig voor bedrijven?

Normaal gesproken zijn uw gegevens kwetsbaar voor onderschepping, maar als u met het internet verbindt via een VPN worden uw gegevens door een beveiligde, versleutelde tunnel verstuurd. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker voor derde partijen om toegang te krijgen. Maar er zijn nog meer redenen waarom het gebruik van een VPN uw online werk prettiger kan maken.

1. Voorkom een datalek met een zakelijke VPN

Bedrijven die werken binnen de EU hebben de plicht om persoonsgegevens van hun klanten en bezoekers te beschermen. Dit heeft gevolgen op haast alle niveaus van het werkproces. Met de ingang van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) hebben veel bedrijven hun privacybeleid aangepast. Ze zorgen er nu voor dat hun systemen bepaalde gegevens niet meer tracken.

Maar ondanks u dit goed geregeld heeft, is het altijd mogelijk dat er een datalek komt doordat cybercriminelen uw bedrijf hebben gehackt. Bijvoorbeeld door in uw internetverbinding in te breken. Dit kunt u voorkomen met een VPN. Een VPN versleuteld de internetverbinding en zorgt ervoor dat niemand de berichten, e-mails, bonnen of zelfs kantoormemes van uw bedrijf kan bespioneren.

2. Werk op iedere gewenste locatie

Tegenwoordig werken we op allerlei locaties zoals op kantoor, thuis, een internetcafe of bij een klant.

Dit zorgt voor beveiligingsproblemen bij bedrijven over de hele wereld. Wi-Fi thuis en openbare netwerken zijn altijd kwetsbaar voor uitbuiting. Zonder bescherming kan gevoelige informatie gemakkelijk worden gestolen, wat kan leiden tot verlies van vertrouwelijke of klantgegevens.

Met het gebruik van een VPN is niet alleen uw verbinding versleuteld, zodat niemand erbij kan. Het is ook mogelijk om uw kantoornetwerk zo in te richten dat u met de VPN altijd toegang heeft tot het kantoornetwerk, ook al bent u niet op kantoor. Zo kunt u werken op iedere gewenste locatie en heeft u op een veilige manier toegang tot al uw bedrijfsdata.

3. Geniet van het vrije wereldwijde web

Beperk u niet tot aan de grens, doe overal zaken. Met een VPN kunt u zelf kiezen vanaf welke locatie u verbinding maakt. Zo kunt u vanuit Nederland internetten alsof u in Azie of de USA zit.

Toegang tot buitenlandse markten om campagnes te testen of te evalueren is cruciaal voor marketing en groei. Met een VPN kunt u wereldwijde markten bereiken alsof u een local bent. Dit maakt marktonderzoek voor de levensvatbaarheid van uw bedrijf of gerichte campagnes mogelijk.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u of uw collega’s veel moeten reizen voor de zaak en niet alle landen zijn zo open met het internet zoals wij hier gewend zijn. Met een VPN kunt u ook nabootsen dat u in Nederland bent en heeft u gewoon toegang tot diensten zoals Facebook en Google.

4. Preventie is niet meer voldoende

Traditionele antivirussoftware, firewalls en andere beveiligingsmiddelen zijn de strijd aan het verliezen tegen cybercriminelen. Cybercriminelen weten tegenwoordig precies wat ze moeten doen om de traditionele maatregelen te omzeilen en komen zo toch binnen.

Op een verkeerde link klikken, een verkeerd programma installeren om vervolgens malware of ransomware in het bedrijfsnetwerk te hebben. Het zijn simpele acties, maar we zien dat de meeste security incidenten voortkomen uit menselijk handelen. Soms onschuldig en oplosbaar, maar soms met behoorlijke gevolgen voor de gehele organisatie.

Onze VPN is meer dan een VPN, wij zijn de enige aanbieder die ook uw beveiligde verbinding analyseren. Wij scannen continue of er dreigingen door de tunnel heengaan en geven direct een melding wanneer er een risico wordt gedetecteerd. Lees hier meer over ons Cyber Alarm.

Start vandaag met 14 dagen gratis GOOSE Zakelijk

Vul uw e-mailadres in, ontvang direct meer informatie over GOOSE Zakelijk en krijg 14 dagen gratis toegang tot GOOSE Zakelijk.

  • 14 dagen gratis
  • Makkelijk in gebruik
  • Nederlandse support
  • Centraal beheerportaal
  • Voor en door Nederlanders